Pályázataink

2024/03/31

A 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00052 AZONOSÍTÓSZÁMÚ PROJEKT KERETÉBEN, ÚJ, KÖNNYEBB ÉS NAGYOBB TEHERBÍRÁSÚ PÓTKOCSI KIFEJLESZTÉSÉT SZOLGÁLÓ, KONZORCIUMI PARTNERSÉGBEN ZAJLÓ KÖZÖS MUNKA SIKERESEN LEZÁRULT

A „Haszonjárművek felépítményének és alvázának tömegcsökkentése hibrid anyagpárosításokkal” című, 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00052 azonosítószámú projekt a T.E.T.T. Mérnökiroda Kft., a kalocsai BUDAMOBILCARGO Kft. és a kecskeméti Neumann János Egyetem alkotta konzorciumban valósult meg.

A járműipart formáló trendek fenntartható és a lokálisan zéró kibocsátású közlekedés irányába mutatnak. Míg előbbi alapanyag- és technológiafejlesztéssel, valamint körforgásos gazdasági modellel, addig utóbbi alternatív energialáncokkal igyekszik választ adni a felmerülő kérdésekre. A fenntartható közlekedés záloga „egyszerű”: az el nem használt energia. Ez elérhető tömegcsökkentéssel. A tömegcsökkentés azonban nem eredményezheti a jármű szerkezeti integritásának romlását, ezért a megőrzés érdekében a gyártás során felhasznált anyagok a biztonság és a stabilitás fontos tényezőivé válnak. A tömegcsökkentési trendek a tehergépjárművek és a vontatmányok terén is megfigyelhetők.

A három évet felölelő kutatás-fejlesztés eredményeként, a konzorciumban – ötvözve az iparvállalatok piaci, gyártási és marketing tapasztalatát az up-to-date egyetemi kompetenciákkal mérnöki számításokkal és anyagtudományi vizsgálatokkal – innovatív termék és technológiai-tudásbázis jött létre. A projekt során célunk volt a BUDAMOBIL-CARGO Kft. által gyártott pótkocsit alapul véve, valamint annak dimenzióit megtartva, egyes részegységek tömegének akár 70 %-os, míg a teljes pótkocsi tömegének 30 %-os csökkenése. A fejlesztés során a Neumann János Egyetem alkalmazott kutatási eredményei és ajánlásai alapján az iparvállalatok új technológiát vezettek be a termelésükbe. A kompozit-technológiával készült felépítmények gyártását a BUDAMOBIL-CARGO Kft. koordinálta, míg a segédberendezések, kisebb részegységek kivitelezéséért a T.E.T.T. Mérnökiroda Kft. felelt. A kompozitok mellett növelt szilárdságú acélok kerültek beépítésre elsősorban az alvázba az egyetem akkreditált méréseit követően, továbbfejlesztett kötéstechnológiával.

A kitűzött célokat elérve létrejött egy ultrakönnyű pótkocsi prototípus-sorozat, melyekben az általunk ismert piaci szereplők közül elsőként innovatív anyagpárosításokat alkalmaztunk. Egy olyan magyar termék jött létre, amelyre nem volt példa a tehergépjárművek területén. A prototípus a Composite Ultralight elnevezést kapta.

A projekt eredménye realizálódik a felhasználók szintjén, hiszen azonos szállított tömeg mellett a vontató járművel jelentős üzemanyag megtakarítás, gumikopás érhető el. Több hasznos tömeg esetén rendszeres szállítás mellett számottevően csökken az anyagmozgatás száma. Az eredménytermék a felsorolt okok mentén jelentős nemzetgazdasági előnyöket jelent, hiszen csökkenő környezetterhelés mellett növekvő produktivitás jellemzi.

A projekt azonosítószáma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00052
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 920,9 millió Forint
A vissza nem térítendő támogatás összege 616,6 millió Forint
Támogatás mértéke: a projekt elszámolható összköltségének 66,96% -a
A projekt fizikai befejezésének tervezett dátuma: 2024. 03. 31.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott 920 880 210 Forint összköltségű projekt megvalósításához a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az NKFI Alapból összesen 616 563 683 Forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott Kedvezményezettek részére mely támogatásból a BUDAMOBIL-CARGO Kft, mint konzorciumvezető 255 000 376 Forint, a T.E.T.T. Mérnökiroda Kft., mint konzorciumi tag 169 880 795 Forint, a Neumann János Egyetem, mint konzorciumi tag 191 682 512 Forint összegben részesült. A támogatás intenzitása a projekt elszámolható összköltségének 66,96 %-a.

További információ kérhető:
T.E.T.T.  Mérnökiroda Kft.
Végh Tamás – ügyvezető
tel: +36 79 322 824
e-mail: palyazat@tett.t-online.hu
https://www.tettkft.hu

2024/01/09

A 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00052 AZONOSÍTÓSZÁMÚ PROJEKT KERETÉBEN ZAJLÓ ÚJ, KÖNNYEBB ÉS NAGYOBB TEHERBÍRÁSÚ PÓTKOCSI KIFEJLESZTÉSÉT SZOLGÁLÓ KÖZÖS MUNKA A VÉGSŐ SZAKASZÁBA LÉPETT

Az extrakönnyű haszongépjármű kifejlesztését megcélzó, a kalocsai BUDAMOBIL-CARGO Kft. -vel és a kecskeméti Neumann János Egyetemmel közös, hamarosan záruló projektünk célkitűzései közé tartozott, hogy részben kompozit műanyagokat felhasználva egy,  a jelenlegi gazdasági körülmények között is stabilan gyártható járművet alkossunk.

A többéves projektmunka során a tehergépjárművek azon legnagyobb tömegét képviselő egységeire helyeztük a hangsúlyt, melyek fejlesztésével jelentős eredmény érhető el. Jelenleg az általános felhasznált anyagok az alap és a közepes szilárdságú acélok, valamint az alumínium. Ezen anyagok felhasználásával nem lehet jelentős áttörést hozni a tömegcsökkentés területén. Mi a fejlesztés során a ma fellelhető legkorszerűbb anyagokat innovatív módon használtuk fel, melyre eddig nem volt példa a tehergépjárművek építése során. Célunk, hogy az egyes részegységek tömegét akár 70% -kal, míg a teljes tehergépjármű pótkocsi tömegét legalább 30% -kal tudjuk csökkenteni, úgy hogy annak szilárdsága nem romlik, ezzel együtt az ára jelentősen nem növekszik. A projekt eredményeképp jelentős környezetterhelés csökkenéssel számolunk. Számításaink szerint a tömegcsökkenéssel a tervezett tehergépjármű élettartama alatt, azonos szállított tömeg mellett, több mint 10 tonna CO2 kibocsájtás csökkenést és több mint 5000 liter üzemanyag megtakarítást is el tudunk érni.

Az eddig elért eredmények alapján legyártott mintadarab az agrárágazat legrangosabb és legnagyobb hazai szakkiállításán, az AGROmashEXPO -n (B pavilon B54 -es stand) kerül bemutatásra 2024. január 24 – 27 között. Részletek az eseményről itt: https://agromashexpo.hu/

https://youtu.be/0mZQHG78vXs?si=JBD9rgRvt77KHD6p

2023/10/30

A project címe: Az Év Felelős Foglalkoztatója 2022.

A project célja: elősegíti a felelős foglalkoztatói szemléletmód hazai fejlődését is.

A rekordokat döntő hazai foglalkoztatási adatok azt mutatják, hogy a vállalkozások érdekét is szolgálja, ha munkavállalóikat megbecsülik, legfontosabb értékükként kezelik. A jelenlegi munkaerőpiaci folyamatokra reagálva, a munkáltatóknak szükségük van a mindennapi fejlődésre, amit szemléletváltással, új eszközök alkalmazásával vagy a meglévők átszervezésével lehet elérni, reagálva a folyamatosan változó munkavállalói igényekre, az elkötelezett, elégedett munkavállaló megtartása, hatékonyságának növelése érdekében.

2023/07/07

A Kedvezményezett neve: T.E.T.T. Mérnökiroda Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt azonosító száma: GINOP-8.3.5-18/B (H-EKTG2/110094/2023/339597/001)

A projekt címe: Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram

A projekt célja: Forgóeszköz (működési költségek) finanszírozása a T.E.T.T. Mérnökiroda Kft.-nél

A projekt elszámolható összköltsége: 149.000.000,-Ft

Visszatérítendő támogatás (kölcsön) összege: 149.000.000,-Ft

A hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások likvid működésének zavartalan biztosításához szükséges készlet beszerzések, illetve működési költségek finanszírozása.

A projekt (kölcsön) összege forgóeszköz finanszírozásra, vagyis a vállalkozás általános tevékenységének megerősítését célzó tőkebefektetés meglévő piaci helyzet megerősítését és megvédését célzó tevékenységek működési költségeinek (munkaerő költségek) finanszírozásához kerül felhasználásra.

2023/06/14

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

Termelékenység és hozzáadott érték növelés a T.E.T.T. Mérnökiroda Kft-nél

A bajai iparterületen az Európai Unio támogatásával telepfejlesztés indul a T.E.T.T. Mérnökiroda Kft. telephelyén.

A pályázat a Széchenyi Terv Plusz program és a GINOP_Plusz-1.1.2-21 – Magyar Multi Program – „A kiemelkedő teljesítményű, valamint jelentős növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása” című konstrukció keretében valósul meg.

A pályázat keretében új korszerű gépek beszerzése történik, a fejlesztések fókuszában a hozzáadott értéknövekedés, korszerűsítés és környezettudatosság áll.

A projekt keretében telephelyünkön új csarnokot is építünk, ahol a minősített hegesztők, hegesztők és a lakatosok kapnak helyet. A csarnokban telepített híddaru könnyíti majd a termékek mozgatását. Az új, nagyobb, és magasabb csarnok lehetőséget biztosít újabb, komplexebb munkák, feladatok teljesítésére.

A munkahely alapterületek növekedésével munkaerő létszámnövekedés is várható.

A pályázati beruházás megvalósításával javítani tudjuk a dolgozóink munkakörülményeit, mely segít a jobb közösségi lét létrehozásában is. Az új, korszerű gépek segítségével jobb minőségben és gyorsabban tudjuk kiszolgálni vevőink igényeit. A pályázat megvalósításával a gyártásban az elérhető legjobb technológiára való törekvés segíti a minőségirányítási (ISO 9001) környezetirányítási (ISO 14001) rendszerünk és hegesztőüzemi (ISO 3834, 1090) tanúsításaink elvárásainak való megfelelést.

2023/05/22

Sikeresen zárult a 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00005 azonosítószámú projekt keretében folyó fejlesztés a T.E.T.T. Mérnökiroda Kft -nél.

A   „Vibrációs feszültség mentesítési eljárások és a kapcsolódó diagnosztika kifejlesztése precíziós öntvény alkatrészek kezelésére.” című sikeresen lezárt kutatás fejlesztési projekt a hazai és nemzetközi szakmai berkekben is ismert, bicskei székhelyű MAGYARMET Kft. szakembereivel közösen, konzorciumi partnerség keretében, a kecskeméti Neumann János Egyetem által nyújtott k+f szolgáltatások igénybevételével valósult meg.

A 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00005 azonosítószámú projekt során kifejlesztésre került egy olyan kezelő berendezés és kapcsolódó kezelő asztal (különböző ipari szegmensek számára) mellyel az egészen kisméretű, néhány kilogrammos munkadaraboktól kezdődően akár a nagy méretű több tonnás szerkezetek feszültség csökkentése is elvégezhető. Emellett létrehoztak egy olyan diagnosztikai egységet is mely a gyártók számára biztosan megadja az egyes darabok kezelési idejét és annak eredményességét. Az így kifejlesztett – egyenletes, minimális belső feszültséggel rendelkező jó minőségű munkadarabok gyártását eredményező, energiaigény     és időszükséglet tekintetében is versenyképes – rendszert sikeresen beillesztették a precíziós öntés technológiai folyamatába. A rendszerről további információk elérhetők itt: https://www.shakett.com/

A projekt azonosítószáma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00005

A projekt elszámolható bruttó összköltsége 587,83 millió Forint

A vissza nem térítendő támogatás összege 334,69 millió Forint

Támogatás mértéke: a projekt elszámolható összköltségének 56,94% -a

A megvalósítás helyszíne: 6500 Baja, Teller Ede utca 10.

A projekt fizikai befejezésének dátuma: 2023. 04. 30.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott, 2021. február 1 -én megkezdett projekt megvalósításához a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az NKFI Alapból nyújtott vissza nem térítendő támogatást Kedvezményezettek részére mely támogatásból a T.E.T.T Mérnökiroda Kft. mint konzorciumvezető 202,35 millió Forint összegben részesült.

2023/03/31

Bíztatóak a tömegcsökkentést célzó kutatás fejlesztési projektünk megvalósítása során eddig elért eredményeink!

 „Haszonjárművek felépítményének és alvázának tömegcsökkentése hibrid anyagpárosításokkal” című, konzorciumi partnerség keretében zajló, 2021. április 1 -én indított k+f projektünk nemrégiben a megvalósítás második ütemének végéhez ért.

A 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00052 azonosítószámú projekt fejlesztési feladatai során, a tehergépjármű legnagyobb tömegét képviselő egységek vonatkozásában – nem szem elől tévesztve a felépítmények szerkezeti merevségét, az anyagok energiaelnyelő képességét, a járműipari, illetve biztonsági elvárásoknak való megfelelést – megvizsgáltuk   a korszerű, innovatív anyagok, habosított szerkezeti anyagok, kompozit anyagok alkalmazási lehetőségeit.

Az eddig elért eredményeink alátámasztják azon elgondolásunkat miszerint ezekkel az anyagokkal megoldható a szilárdság arányból származtatott 30% -ot meghaladó tömegcsökkenés anélkül, hogy az elnyelt ütközési energia mennyisége vagy akár a törésbiztonság csökkenne.

A projekt utolsó szakaszában, a megszerzett ismeretekre alapozva, a nagyszilárdságú lemezanyagok, kompozit anyagot és újszerű habosított szerkezeti anyagok felhasználásával kívánjuk kifejleszteni a járműfelépítmény és vázszerkezete műszaki, tervezési, méretezési és költségoldalról is optimalizált anyagidealizált konstrukciós megoldását.

A projekt azonosítószáma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00052

A projekt elszámolható bruttó összköltsége 920,9 millió Forint

A vissza nem térítendő támogatás összege 616,6 millió Forint

Támogatás mértéke: a projekt elszámolható összköltségének 66,96% -a

A megvalósítás helyszíne: 6500 Baja, Teller Ede utca 10.

A projekt fizikai befejezésének tervezett dátuma: 2024. 03. 31.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott projekt megvalósításához a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az NKFI Alapból nyújt vissza nem térítendő támogatást Kedvezményezettek részére mely támogatásból a T.E.T.T Mérnökiroda Kft. mint konzorciumi partner 169,9 millió Forint összegben részesül.

További információ kérhető:

T.E.T.T.  Mérnökiroda Kft.

Végh Tamás – ügyvezető

tel: +36 79 322 824

e-mail: palyazat@tett.t-online.hu

2022/07/01

A kedvezményezett neve: T.E.T.T. Mérnökiroda Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Termelékenység és hozzáadott érték növelés a T.E.T.T. Mérnökiroda Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 443 514 724 Forint

A támogatás mértéke: 50 %

A projekt tartalma:

Vállalkozásunk a pályázat által lehetőséget kapott arra, hogy a jelenlegi hatékonyságát növelni tudja – a termékek átfutási idejét és a költségeket csökkenthesse, illetve a pályázat által lehetőség nyílik a minőségi gyártás kiépítésére, a kontrolling fejlesztésre és a vevők komplexebb kiszolgálására. A pályázat a Széchenyi Terv Plusz program és a GINOP_Plusz-1.1.2-21 – Magyar Multi Program – „A kiemelkedő teljesítményű, valamint jelentős növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása” című konstrukció keretében valósul meg. A 443,51 millió forintos támogatás segítségével a projekt fő célja a hatékonyabb működés elérése. Ehhez pedig legfőképpen új gépek és berendezések beszerzésére van szükség. Lehetőség nyílik anyagmozgató berendezések, felület előkészítő és festő-szárító berendezés megvételére, így sokkal környezetbarátabbá, hatékonyabbá és korszerűbbé téve a termelést. A cégünk további fejlődéséhez elengedhetetlenül szükséges a hely, a megfelelő munkakörnyezet kialakítás, ezért vált szükségessé a terület infrastruktúrális fejlesztése is a projekt keretein belül. Főbb feladatok e tekintetben: – csarnok terület-növelés – belső utak fejlesztése – közmű; csatlakozások fejlesztése. A fejlesztések, melynek fókuszában a hozzáadott értéknövekedés, a digitalizálás, az automatizálás áll: – az új (nagyobb és magasabb) csarnok lehetőséget biztosít egy meglévő vevőtől újabb, komplexebb munkák, feladatok teljesítésére. A csarnok felépítésével nem csak a materiális javak növekedése érhető el, hanem a cég dolgozóinak, tudásának és látószögének javítása is. Új technológiák bevezetése, az új feladatok ellátása, szellemi értéknövekedést is eredményez. A felület előkezelő és felületkezelő rendszer telepítése, egy magasabb színvonalú fél-automatizált rendszer bevezetését jelentené, ezáltal egy sokkal modernebb, automatizált technológia áll majd rendelkezésre.

A projekt befejezési dátuma: 2024.03.31.

A projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.1.2-21-2022-00020

2022/03/22

Sikeresen lezárult a GINOP-1.2.8-20-2020-02331 azonosítószámú projekt keretében folyó technológiai fejlesztés a T.E.T.T. Mérnökiroda Kft -nél.

A GINOP-1.2.8-20-2020-02331 azonosítószámú projekt keretében zajló digitális transzformációt elősegítő, valamint a vállalati gyakorlataink újragondolását, átalakítását célzó szervezet- illetve folyamatfejlesztési munka nemrégiben sikeresen lezárult. A korábban, projekt keretében vásárolt valamennyi eszköz úgymint NCT MSL-200 jelzésű, kevésbé speciális területeken felhasználható, kisebb alkatrészek úgynevezett „sztenderd termékek” előállítására alkalmas ferde ágyas, nagysebességű CNC esztergagép és a már meglévő BMC-3127 CNC jelzésű megmunkáló központunkhoz, funkciókat bővítő kiegészítő opció csomag üzembehelyezésre került a cég bajai telephelyén.

A szervezeti struktúránk, folyamataink és tevékenységeink optimalizálása, az új, modern eszközök beszerzése és a már meglévő, korszerű eszközeink funkcióinak kis ráfordítással történő bővítése mind abbéli törekvésünket segítik, hogy a széleskörű megrendelői igényeknek mindinkább eleget tudjunk tenni. Bízunk benne, hogy a megfelelő technológiai háttér és szervezeti hiányosságok megszüntetése segítenek bennünket a hosszútávú céljaink megvalósításában.

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.8-20-2020-02331

A projekt elszámolható bruttó összköltsége 45,09 millió Forint.

A feltételesen visszatérítendő támogatás összege 31,56 millió Forint.

Támogatás mértéke: a projekt elszámolható összköltségének 70%-a.

A megvalósítás helyszíne: 6500 Baja, Teller Ede utca 10.

A projekt fizikai befejezésének dátuma: 2022. 03. 16.

2021/08/16

Az eszközök beszerzése a GINOP-1.2.8-20-2020-02331 azonosító-számú projekt keretében lezárult, de közben zajlik a digitális transzformációt segítő, szakértők által támogatott munka a T.E.T.T. Mérnökiroda Kft -nél

A GINOP-1.2.8-20-2020-02331 azonosítószámú projekt keretében vásárolt eszközök, úgymint NCT MSL-200 jelzésű, kevésbé speciális területeken felhasználható, kisebb alkatrészek úgynevezett „sztenderd termékek” előállítására alkalmas ferde ágyas, nagysebességű CNC esztergagép és a már meglévő BMC-3127 CNC jelzésű megmunkáló központunkhoz, funkciókat bővítő kiegészítő opció csomag, üzembehelyezésre kerültek a cég bajai telephelyén.

Eközben tanácsadók igénybevétele mellett, a vállalati gyakorlataink újragondolását, átalakítását célzó szervezet- illetve folyamatfejlesztési munka is, kezdetét vette a már korábban indított digitális transzformációt elősegítő mellett.

A szervezeti struktúránk, folyamataink és tevékenységeink optimalizálása, új, modern eszközök beszerzése és a már meglévő, korszerű eszközeink funkcióinak kis ráfordítással történő bővítése mind abbéli törekvésünket segítik, hogy olyan széleskörű megrendelői igényeknek is eleget tudjunk tenni, melyeknek a megfelelő technológiai háttér és szervezeti hiányosságok miatt eddig nem.

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.8-20-2020-02331
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 45,09 millió Forint.
A feltételesen visszatérítendő támogatás összege 31,56 millió Forint.
Támogatás mértéke: a projekt elszámolható összköltségének 70%-a.
A megvalósítás helyszíne: 6500 Baja, Teller Ede utca 10.
A projekt fizikai befejezésének tervezett dátuma: 2022. 03. 25.

2021/04/01

Újabb kutatás fejlesztési projektet valósit meg a T.E.T.T. Mérnökiroda Kft. –ezúttal a tömegcsökkentés területén

A T.E.T.T. Mérnökiroda Kft. újabb vissza nem térítendő támogatást nyert az Innovációs és Technológiai Minisztérium részéről Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása (2020-1.1.2-PIACI KFI) tárgyában kiírt, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, mint kezelő szerv útján meghirdetett pályázati felhívásra benyújtott, „Haszonjárművek felépítményének és alvázának tömegcsökkentése hibrid anyagpárosításokkal” című projektje által.

A 2021. április 1 -én induló megvalósítás ezúttal a hazai pótkocsi gyártás szakmai berkeiben ismert, kalocsai székhelyű BUDAMOBIL – CARGO Kft. szakembereivel, valamint a kecskeméti Neumann János Egyetem kutatóival közösen, konzorciumi partnerség keretében történik.

Napjainkban a tömegcsökkentési trendek egyre jobban megjelennek, nem csak a személygépjárművek hanem más közlekedési eszközök így a tehergépjáművek gyártásánál is. Ennek oka kettős: egyrészről a különböző környezetvédelmi direktívák miatt egyre szigorúbb előírások vonatkoznak a tehergépjárművekre, másrészről egyre hangsúlyosabb piaci igény bontakozik ki az „egy fuvarral” elérhető szállított tömeg maximalizálása területén. A 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00052 azonosítószámú projekt megvalósítása során a tehergépjármű legnagyobb tömegét képviselő egységeire helyezzük a hangsúlyt. Ezek fejlesztésével, a legkorszerűbb anyagok innovatív felhasználásával jelentős eredmény érhető el a tömegcsökkentés vonatkozásában. Célunk a környezetterhelés mérséklése mellett, hogy (az egyes részegységek tömegének akár 70 % -os csökkentésével) a pótkocsi tömegét legalább 30 % -kal tudjuk csökkenteni amellett, hogy annak szilárdsága nem romlik, ára jelentősen nem emelkedik.

A projekt azonosítószáma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00052

A projekt elszámolható bruttó összköltsége 920,9 millió Forint

A vissza nem térítendő támogatás összege 616,6 millió Forint

Támogatás mértéke: a projekt elszámolható összköltségének 66,96% -a

A megvalósítás helyszíne: 6500 Baja, Teller Ede utca 10.

A projekt fizikai befejezésének tervezett dátuma: 2024. 03. 31.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott projekt megvalósításához a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az NKFI Alapból nyújt vissza nem térítendő támogatást Kedvezményezettek részére mely támogatásból a T.E.T.T Mérnökiroda Kft. mint konzorciumi partner 169,9 millió Forint összegben részesül.

2021/02/01

Újabb kutatás fejlesztési projektet valósít meg a T.E.T.T. Mérnökiroda Kft.

A T.E.T.T. Mérnökiroda Kft. az innovációs  tevékenységének segítéséhez újabb, vissza nem térítendő támogatást nyert az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal mint kezelő szerv útján meghirdetett Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása (2020-1.1.2-PIACI KFI) tárgyában kiírt pályázati felhívásra benyújtott „Vibrációs feszültség mentesítési eljárások és a kapcsolódó diagnosztika kifejlesztése precíziós öntvény alkatrészek kezelésére.” című projektje által.

A 2021. február 1 -én induló megvalósítás ezúttal a hazai és nemzetközi szakmai berkekben is ismert, bicskei székhelyű MAGYARMET Kft. szakembereivel közösen, konzorciumi partnerség keretében, a kecskeméti Neumann János Egyetem által nyújtott k+f szolgáltatások igénybevételével történik.

A 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00005 azonosítószámú projekt célja egy olyan kezelő berendezés és kapcsolódó kezelő asztal kifejlesztése különböző ipari szegmensek számára, mellyel az egészen kisméretű, néhány kilogrammos munkadaraboktól kezdődően akár a nagy méretű több tonnás szerkezetek feszültség csökkentése is elvégezhető továbbá egy olyan diagnosztikai egység megalkotása mely a gyártók számára biztosan megadja az egyes darabok kezelési idejét, a kezelés eredményességét. Az így kifejlesztett, egyenletes, minimális belső feszültséggel rendelkező jó minőségű munkadarabok gyártását eredményező, energiaigény és időszükséglet tekintetében is versenyképes rendszert a precíziós öntés technológiai folyamatába is illeszteni kívánják.

A projekt azonosítószáma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00005
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 587,83 millió Forint
A vissza nem térítendő támogatás összege 334,69 millió Forint
Támogatás mértéke: a projekt elszámolható összköltségének 56,94% -a
A megvalósítás helyszíne: 6500 Baja, Teller Ede utca 10.
A projekt fizikai befejezésének tervezett dátuma: 2023. 01. 31.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott projekt megvalósításához a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az NKFI Alapból nyújt vissza nem térítendő támogatást Kedvezményezettek részére mely támogatásból a T.E.T.T Mérnökiroda Kft. mint konzorciumvezető 202,35 millió Forint összegben részesül.

2020/12/01

Újabb technológiai fejlesztés a T.E.T.T. Mérnökiroda Kft -nél

A T.E.T.T. Mérnökiroda Kft. technológiai fejlesztéséhez 31,56 millió Forint összegben nyert feltételesen visszatérítendő támogatást, a GINOP-1.2.8-20 azonosítószámú „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” tárgyú pályázati kiírásra, „Technológiai fejlesztés a T.E.T.T. Mérnökiroda Kft -nél” címmel benyújtott projektje által.

Cégünk a kezdetektől folyamatosan fejlődik. Az évek során gyártási kapacitásunkat bővíteni, a gyártási technológiánkat, modern gépparkunk által, fejleszteni, korszerűsíteni tudtuk, azonban dolgozóink teljesítményének ingadozása, szervezetünk környezeti változásokra való hatékony és gyors reakciójának hiánya, valamint a COVID-19 okozta hatásokra adott válaszlépéseink utólagos elemzése által beláttuk, hogy folyamatainkat optimalizálni, a változásokra adott válaszainkat gyorsabbá tenni szükséges.

Mindezek és a digitális transzformációval járó bizonytalanság miatt szükséges a korábbi vállalati gyakorlataink alapoktól történő újragondolása, átalakítása. Ehhez a projekt keretében szervezet-, folyamat- és menedzsmentfejlesztési szakértő tanácsadók segítségét vesszük igénybe továbbá beszerzésre kerül egy NCT MSL-200 jelzésű, kevésbé speciális területeken felhasználható, kisebb alkatrészek úgynevezett „sztenderd termékek” előállítására alkalmas ferde ágyas, nagysebességű CNC esztergagép és a már meglévő BMC-3127 CNC jelzésű megmunkáló központunkhoz, funkciókat bővítő kiegészítő opció csomag is.

A Széchenyi 2020 program keretében, a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával megvalósuló fejlesztés eredményeként – folyamataink optimalizálása, új, modern eszközök beszerzése és a már meglévő, korszerű eszközeink funkcióinak kis ráfordítással történő bővítése által – olyan széleskörű megrendelői igényeknek is eleget tudunk tenni, melyeknek a megfelelő technológiai háttér és szervezeti hiányosságok miatt eddig nem.

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.8-20-2020-02331
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 45,09 millió Forint.
A feltételesen visszatérítendő támogatás összege 31,56 millió Forint.
Támogatás mértéke: a projekt elszámolható összköltségének 70%-a.
A megvalósítás helyszíne: 6500 Baja, Teller Ede utca 10.
A projekt fizikai befejezésének tervezett dátuma: 2021. 08. 31.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül elnyert európai uniós támogatás segítségével a T.E.T.T. Mérnökiroda Kft.-nél hagyományos esztergapadok kerültek beszerzésre.

Projekt kódszáma: GINOP-8.3.5-18 (H-EKTG1/054244/2018/339597/001)

Projekt címe: Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram

Projekt elszámolható összköltsége: 27.596.932,-Ft

Visszatérítendő támogatás (kölcsön) összege: 24.837.238,-Ft

Projekt keretében beszerzett eszközök

 • L+Z eszterga DKM 500S
 • L+Z eszterga DKM 660S
 • L+Z eszterga DKM 800L

A beszerzett eszközökkel cégünk felszereltsége modernizálódott, a régi, elavult gépek cseréjével kapacitásnövekedést realizálhattunk, valamint biztosított lett a környezetvédelmi és munkavédelmi előírásoknak való megfelelés is.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül elnyert európai uniós támogatás segítségével a T.E.T.T. Mérnökiroda Kft.-nél komplex vállalatirányítási rendszer került bevezetésre továbbá a rendszer működéséhez szükséges eszközök kerültek beszerzésre. A vissza nem térítendő támogatás mértéke több mint 23 millió Ft, amely Európai Uniós és hazai támogatásból valósult meg.

Projekt kódszáma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2017-00270
Projekt címe: Vállalati informatikai rendszerkomplex fejlesztése
Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2019.12.31.
Projekt elszámolható összköltsége: 59 351 798,- Ft
Vissza nem térítendő támogatás összege: 23 740 717,- Ft
Támogatás intenzitása: 40 %
Visszatérítendő támogatás (kölcsön) összege: 29 675 899,- Ft

Cégünknél 11 db funkcionális célterületet lefedő vállalatirányítási modul került bevezetésre:
Helyben telepített modulok:

 • Vállalati CRM, értékesítés terület
 • Gyártási terület
 • Humán erőforrás menedzsment és bérszámfejtés
 • Beszerzési, logisztikai terület
 • Pénzügyi, számviteli terület
 • Munkafolyamat-irányítási rendszer (workflow)
 • Elektronikus iratkezelési rendszer
  Felhő alapú modulok:
 • Kontrolling és döntéstámogatás
 • Táv- és csoportmunka támogatás
 • Internetes megjelenés (Vállalati portál)
 • Szolgáltatásmenedzsment

Projekt keretében beszerzett eszközök:

 • DELL Optiplex 5060 MT (i7-8700/2x4GB/DBD/W10P) Bill.+egér
 • ASUS GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 PCIe
 • Stormshield NA-SN210 készülék
 • Dell 02417 Monitor 24’
 • SMX2200HV APC Smart-UPS 2200VA rack/tower
 • UPS APC Smart 1500VA LCD 230V LINE-INTERACTIVE RACK(2U)/TORO1
 • C11CD67301A0 Epson SCT5200 A0 CAD Nyomtató
 • BIZHUB C227 Színes Másológép A798021 II.RAKT
 • EPSON ACULASER M300DN Nyomtató
 • SZERVER DELL POWEREDGE R530 (E5-2640 v4 4x16GB RDIMM)
 • DELL Optiplex 3060 Micro MFF, Intel Core i3 8100T (3,1 Ghz)
 • DELL E2216HV Monitor 21,5’
 • EPSON ACULASER M300DN Nyomtató
 • DELL Latitude 3570 Notebook Ci5 6200U H2
 • DELL Optiplex 5060 MT (i7-8700/2x4GB/DBD/W10P) Bill.+egér
 • DELL 02417H Monitor 24’

A beszerzett vállalatirányítási rendszerrel és az ahhoz tartozó eszközökkel cégünk felszereltsége, technológiai háttere és üzleti folyamatai modernizálva lettek, ennek köszönhetően korszerűbb és fejlettebb lett a cégünk.

A T.E.T.T. Mérnökiroda Korlátolt Felelősségű Társaság pályázatot nyert a GINOP-1.2.1-16 „Mikro-. kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” tárgyú pályázati kiírásra beadott „A T.E.T.T. Mérnökiroda Kft. eszközbeszerzése exportkapacitásának növelése érdekében” című projekt megvalósítására.
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 234.175.361,-Ft, a megítélt támogatás összege 117.087.680,-FT. A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 50 %-a.
A projekt fizikai befejezésének dátuma: 2019. december 5.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00532

Jelen projekt keretében lehetőségünk nyílik olyan fejlesztések és új eszközök beszerzésére, amelyekkel részben kiválthatjuk az alapanyag beszállítókat, lerövidítjük az egyes termékek gyártásának átfutási idejét, ezáltal költségtakarékosabban és hatékonyabban tudjuk teljesíteni a megrendeléseinket, illetve nagyobb megrendelési állományt tudunk kiszolgálni, jelentős mértékben megnövelve ezáltal az export árbevételünket.

A beruházások a Társaság eddig is meglévő tevékenységének fejlesztését, valamint kiteljesedését szolgálja. A fejlesztéssel cégünk termelési kapacitásainak bővítése valósul meg, amely során korszerű termék előállítási képességünket erősítjük és bővítjük, egyúttal a modern gépparkunk kialakítását is folytatjuk, melynek eredményeképpen ki tudjuk szolgálni az általunk megcélzott exportpiacot.
A projekt keretében modernizáljuk energiaellátásunkat is kettő napelemes rendszer telepítésével, melyek az üzemen belüli építmények energiaigényének fedezését szolgálják megújuló energia előállításával.

A fenti célok elérése érdekében beszerzésre került eszközök: 1 db HYUNDAI 35DA-9 diesel üzemű homlokvillás targonca (3,5 t), 1 db HYUNDAI 50DA-9F diesel üzemű homlokvillás targonca (5t), 1 db robothegesztő cella FD-B4L, 1 db BMC-3127 CNC Megmunkálóközpont (Portálmaró), 1 db BNC-40120 CNC Esztergálóközpont, 1 db Manipulátor, illetve telepítésre került 2 db napelemes rendszer.

A T.E.T.T. TIMÁR és TIMÁR TRADE Mérnökiroda, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság pályázatot nyert a GINOP-2.1.1-15 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása pályázati kiírásra beadott „Vibrációs feszültségkezelési eljárások kutatása, beillesztése a fémipari gyártástechnológiába. Kezelő berendezés kifejlesztése.” című projekt végrehajtására.

A projekt összköltsége 379,01 millió Forint, megítélt vissza nem térítendő támogatás összege 222,08 millió Forint, támogatás intenzitása 58.59%.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. október 31.

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.1-15-2016-00813

Öntvény alkatrészeknél az öntés folyamán termikus feszültségek maradnak a munkadarabban. Ezek a forgácsolási eljárás alatt felszínre kerülnek és esetenként jelentős geometriai alakváltozást okoznak. A nagy gond az, hogy nem irányítható a folyamat, azaz forgácsolás után annyira elvetemedik a darab, hogy egy szigorúbb alak- és/vagy mérettűrés esetén akár selejtezni kell. Ez öntött darabok esetén nagy probléma a jelentős átfutási idők és anyagköltségek miatt. A gépgyártás széles szegmensét érintő téma, mivel a prémium gépipari termékeket jellemzően öntvény alkatrészekből szerelik össze.

A projekt célja egy olyan feszültségmentesítő kezelőhely létrehozása, amely lehetőséget teremt a forgácsoló szakemberek számára olyan technológiák alkalmazására, amelyek ma a belső feszültségek miatt nem alkalmazhatóak.

A pályázat telephely fejlesztésének célja egy új 498 m2-es alapterületű üzemcsarnok felépítése a vállalkozás Baja, Teller E. u. 10. szám alatt található telephelyén. A fejlesztés oka, hogy a jelenlegi gyártási folyamat egyes részeihez kénytelenek vagyunk alvállalkozó partnerek szolgáltatását igénybe venni. Az alvállalkozók bevonása plusz terhet rak a gyártási folyamatok menedzselésére és költséghatékonysági problémákat is felvet. Ennek kiküszöbölésére készül az új csarnok. A csarnoknak köszönhetően néhány termék gyártásánál kiküszöbölhetőek az alvállalkozói munkálatok. Ennek révén szállítási határidők is könnyebben tarthatóak lesznek a pályázat megvalósulását követően. Ha ki tudjuk szorítani az alvállalkozói munkát, akkor szállítással járó költségcsökkenést is elérhetünk.

 A T.E.T.T. Mérnökiroda, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. közel 18,12 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv „Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázati kiírásán. A közel 52 millió Ft összköltségű beruházás keretei közt beszerzésre került két új fémipari megmunkáló eszköz.

Jelen projekt célja a Társaság gyártótevékenységének az alvállalkozói körtől történő függetlenítése volt. A gyártókapacitás bővítése érdekében ezért a bajai telephelyen sor került egy programozható, akár 45 mm vastag fémlemezek kivágására is alkalmas CNC plazmavágó berendezés, valamint egy nagy átmérőjű és arányaiban rövid alkatrészek megmunkálását lehetővé tevő fejeszterga beszerzésére. Az eszközök magas technológiai színvonalat képviselnek, lehetővé téve ezzel a precíziós fémmegmunkálást és a megrendelői igények teljes körű kiszolgálását.

A projekt összköltsége 51,76 millió Ft volt, melyhez a Társaság 35%-os támogatási intenzitást jelentő, 18,12 millió Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el.

Célunk, hogy az egészséges életmódra nevelő programok hosszú távon szolgálják a vállalkozás hatékony működését a dolgozók javuló fizikai és szellemi teljesítő képességét. A pályázati projekt keretén belül megvalósuló programok összhangban állnak a vállalkozás HR stratégiájával és azzal a célkitűzéssel, hogy kollégáink számára a lehető legjobb munkakörülményeket nyújthassuk. A célunk, hogy a programba bevont kollégák jó példa mutatásával- egészséges étkezés, rendszeres testmozgás, káros szenvedélyek mellőzése- minél több munkatársat ösztönözzenek az egészséges életmódra. A projekt közvetett célcsoportja a dolgozók családja és közvetlen környezete.

Kedvezményezett neve: T.E.T.T. TIMÁR és TIMÁR TRADE Mérnökiroda, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

 • a projekt címe: Gyártási technológia fejlesztése a T.E.T.T. Mérnökiroda Kft.-nél
 • a szerződött támogatás összege: 36.764.597 Ft
 • a támogatás mértéke (%-ban): 50%
 • a projekt befejezési dátuma: 2017.04.28.
 • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-00350

Jelen projekt célja a Társaság gyártótevékenységének az alvállalkozói körtől történő függetlenítése és eszközeink korszerűsítése volt. A gyártókapacitás bővítése érdekében ezért a bajai telephelyen sor került 6 darab új hegesztőberendezés, egy légtisztító berendezés, egy vibrációs feszültségmentesítő eszköz és egy láng- és huzalszóró megvásárlására. Az eszközök magas technológiai színvonalat képviselnek, lehetővé téve ezzel a precíziós fémmegmunkálást és a megrendelői igények teljes körű kiszolgálását.